Balandžio mėn. paskutinę savaitę mūsų darželyje svečiavosi mokytojos iš Islandijos Reykjavik‘o miesto Blásalir darželio ir Estijos Kohtla-Jarve Tammiku pradinės mokyklos.

Šios veiklos metu susipažinome su kitų šalių mokytojomis, pristatėme savo mokyklą ir joje dirbančius žmones. Mokytojos iš kitų šalių susipažino su mūsų ugdymo(si) grupėmis, lauko erdvėmis, žaliaisiais kampeliais, stebėjo mokytojų veiklas ir aktyviai jose dalyvavo, dalinosi savo patirtimi. Kartu su mokytojomis iš Islandijos Blásalir darželio ir Estijos Kohtla-Jarve Tammiku pradinės mokyklos, dalyvavome mūsų mokytojų ugdytiniams vedamose gamtosauginėse veiklose, kūno kultūros veikloje, meninio ugdymo veikloje smagiai visi kartu šokome lietuvių liaudies šokius apie augalus. Mokytojos iš Islandijos mus taip pat mokė savo šokių. Svečius supažindinome su mokyklos katalikiškąja kryptimi – visi drauge keliavome į Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčią kartu pasimelsti, giedoti giesmelių, uždegti žvakelių. Svečius taip pat supažindinome su savo Panevėžio miestu, jo žaliosiosmis zonomis ir lankytinomis vietomis. Vykome į Panevėžio miškų urėdiją, medelyną-daigyną, kur šios įstaigos vadovas Egidijus mums ne tik išsamiai papasakojo apie medžių auginimą nuo sėklos, bet ir viską praktiškai parodė, kaip tai vyksta. Gamtos mokykloje buvome supažindinti su jos veikla, dalyvavome edukacinėje veikloje apie daržovių sėklas, kūrėme iš jų mandalą, buvome supažindinti su mokyklos gyvųjų kampelių augintiniais.

Paskutinę viešnagės dieną visi trijų šalių projekto partneriai sodinome ,,Partnerystės obelį“, kuri simbolizuoja mūsų partnerystę bendrame Nordplus Junior projekte ,,Žalieji kampeliai darželiuose ir pradinėse mokyklose“, kartu su mūsų darželio vaikais piešėme ,,Draugystės sodą“ , žaidėme žaidimą ,,Sodininkas ir obuolys“ ir gerdami vaistažolių arbatą mūsų nuostabiame žaliajame kampelyje – slėnyje, dalinomės patirtais įspūdžiais: kas patiko, ką jie daro savo mokyklose kitaip, kokią patirtį parsiveš į savo mokyklas, kaip pasidalins ja su kolegomis ir pan.

Mokytojų susitikimą užbaigėme atsisveikinimo pietumis ragaudami lietuviškos virtuvės patiekalus.

Projektas finansuojamas NORDPLUS Junior programos.

Dėkojame Nordplus Junior programai už paramą ir galimybes!

#letstalkaboutnordplus

#Nordplus

#nordplusjunior

logonordplus-1.jpg